Dakwaan terima RM3 juta: Abdul Azeez buat laporan polis

 |Mar 2, 2018

SHAH ALAM: Ahli Parlimen Baling, Datuk Seri Abdul Azeez Rahim hari ini tampil membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Shah Alam susulan dakwaan beliau menerima bayaran RM3 juta bagi kerja rundingan berkaitan projek terowong bawah laut Pulau Pinang.

Beliau yang juga Ahli Majlis Tertinggi UMNO dilaporkan mengadakan pertemuan kira-kira setengah jam dengan Ketua Polis Selangor, Datuk Mazlan Mansor sebelum membuat laporan polis kira-kira jam 9.30 pagi tadi.

Abdul Azeez yang juga Pengerusi Tabung Haji hadir bersama kira-kira 50 penyokong yang memberikan kata-kata semangat kepada beliau sebelum laporan polis dibuat.

Media melaporkan, ahli politik itu menerima surat tuntutan daripada Konsortium Zenith Construction Sdn Bhd pada 24 Februari lalu, berhubung kerja-kerja rundingan berkaitan projek itu melalui pos berdaftar.

Pada 27 Februari lalu, Abdul Azeez menafikan dakwaan berhubung projek terowong bawah laut Pulau Pinang dan bersedia disiasat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berkaitan kes tersebut.

Menurut Abdul Azeez, beliau tidak tahu apa-apa berkenaan dakwaan itu dan menyifatkan ia sebagai tuduhan liar yang berniat mahu menjatuhkannya terutama menjelang Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).